Srpskih ratnika 24 / 71420 Pale   +387 57 200 410 / 931-012    +387 57 200 411     This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    YouTube Channel 

 

Direktor firme "Grijanjeinvest" Ljubiša Tanić i načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić potpisali su danas ugovor o rekonstrukciji kotlovnice u zgradi opštine Mrkonić Grad. Projektom je predviđeno povećanje energetske efikasnosti kotlovnice u zgradi Opštine postavljanjem kotla na pelet.

 

Ukupna investicija je oko 90.000 KM, a sredstva je obezbijedila Opština Mrkonjić Grad iz budžeta. Rok za izvođenje radova je 45 dana.

Obje strane su izrazile zadovoljstvo potpisanim ugovorom jer će rekonstrukcija grijanja u opštini, dovesti do smanjenja potrošnje energije povećanjem energetske efikasnosti objekta i korištenjem obnovljivih izvora energije.


''Mi smo se do sada grijali na lož ulje – uvozni energent koji je veoma skup i štetan po okolinu i cilj je da ga zamijenimo domaćim energentom – peletom, koji se sve više proizvodi i na području opštine Mrkonjić Grad što će imati i efekta na privrednu aktivnost proizvođača peleta'', rekla je Aničićeva. Ona je napomenula da je riječ o novom sistemu grijanja sa savremenim i modernim tehnologijama koje će pomoći u uštedi energije.

Aničićeva je istakla da je planirana i rekonstrukcija potkrovlja u zgradi opštine, odnosno termoizolacija krova, što će, takođe, doprinijeti uštedi energije.
Tanić je izrazio zadovoljstvo što firma sa istoka Republike Srpske ima priliku da izvrši posao u zapadnom dijelu Republike.


"I na ovaj način povezujemo dva dijela Republike. Ubijeđen sam da ćemo uspjeti da završimo radove do početka sezone grijanja", rekao je Tanić. Dodajući da ovaj sistem grijanja podrazumijeva i ugradnju termostatskih ventila, što znači da neće dolaziti do pregrijavanja prostorija.

Izvor:  Opština Mrkonjić Grad