Srpskih ratnika 24 / 71420 Pale   +387 57 200 410 / 931-012    +387 57 200 411     This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    YouTube Channel 

 

Nakon prošlogodišnje uspješne realizacije projekta za dodatno hlađenje najvećeg skladišta u Centralnom distributivnom centru u Istočnom Sarajevu (Foto 1) regionalnog lidera na polju distribucije, grupacije “Nelt”, preduzeće “Grijanjeinvest” je tokom 2017. godine izvodilo radove na poboljšanju mikroklimatskih uslova (prije svega temperature i strujne slike tokom ljeta) u skladištima DC Laktaši i DC Bijeljina.

Foto 1: Centralni distributivni centar “Nelt”-a u Istočnom Sarajevu

Pored uređaja koji su omogućili ujednačeno temperatursko polje u skladištu tokom ljeta, što je bilo prilično zahtjevno imajući u vidu da se radi o prostoru visine preko 12 metara, na 10-ak lokacija skladišta u Istočnom Sarajevu su ugrađeni uređaji koji mjere temperaturu i trenutno, putem interneta, obavještavaju rukovaoce ukoliko je došlo do određenih poremećaja.

Za DC u Istočnom Sarajevu i DC Laktaši ugrađeni su i dodatni izvori za hlađenje – čileri koji, uz postojeće rashladne mašine, objektima daju veliku pogonsku sigurnost. Pored toga, novi čileri su u izvedbi toplotnih pumpi, što omogućava njihovo korišćenje u većem dijelu grejne sezone, a samim tim i značajne uštede u potrošnji energije za grijanje.