Srpskih ratnika 24 / 71420 Pale   +387 57 200 410 / 931-012    +387 57 200 411     This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    YouTube Channel 

 

“Nelt” i “Grijanjeinvest” i u 2017. nastavili saradnju na optimizaciji mikroklimatskih uslova distributivnih centara u BiH

Nakon prošlogodišnje uspješne realizacije projekta za dodatno hlađenje najvećeg skladišta u Centralnom distributivnom centru u Istočnom Sarajevu (Foto 1) regionalnog lidera na polju distribucije, grupacije “Nelt”, preduzeće “Grijanjeinvest” je tokom 2017. godine izvodilo radove na poboljšanju mikroklimatskih uslova (prije svega temperature i strujne slike tokom ljeta) u skladištima DC Laktaši i DC Bijeljina.

Foto 1: Centralni distributivni centar “Nelt”-a u Istočnom Sarajevu

Pored uređaja koji su omogućili ujednačeno temperatursko polje u skladištu tokom ljeta, što je bilo prilično zahtjevno imajući u vidu da se radi o prostoru visine preko 12 metara, na 10-ak lokacija skladišta u Istočnom Sarajevu su ugrađeni uređaji koji mjere temperaturu i trenutno, putem interneta, obavještavaju rukovaoce ukoliko je došlo do određenih poremećaja.

Za DC u Istočnom Sarajevu i DC Laktaši ugrađeni su i dodatni izvori za hlađenje – čileri koji, uz postojeće rashladne mašine, objektima daju veliku pogonsku sigurnost. Pored toga, novi čileri su u izvedbi toplotnih pumpi, što omogućava njihovo korišćenje u većem dijelu grejne sezone, a samim tim i značajne uštede u potrošnji energije za grijanje.