Srpskih ratnika 24 / 71420 Pale   +387 57 200 410 / 931-012    +387 57 200 411     This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    YouTube Channel 

 

U Administrativnu zgradu Opštine Rogatica (Foto 1) je napokon, nakon skoro 70 godina od izgradnje objekta, uveden sistem centralnog grijanja. Radove na termotehničkim instalacijama je izvelo preduzeće “Grijanjeinvest”, a prateće građevinske radove na adaptaciji prostora za kotlarnicu i izgradnju dimnjaka lokalno preduzeće “Let”.

 

Foto 1: Administrativna zgrada Opštine Rogatica

 

Prostorije su se dosad, uglavnom, zagrijavale na energetski neefikasan način, lokalnim zagrijevnim uređajima - termoakumulacionim pećima na električnu energiju (Foto 2).

   

Foto 2: Dio demontiranih TA peći i nova oprema u kotlarnici

 

Snabdjevanje toplotom je iz centralne kotlarnice (Foto 2) koja će kao energent koristiti pelet iz obližnjih pilana. Sva grejna tijela imaju ugrađene ventile sa termostatskom glavom koji će spriječiti pregrijavanje prostorija, čime se štedi energija. Cirkulacija vode u sistemu grijanja vrši se pumpom koja prilagođava protok trenutnim potrebama i na taj način štedi električnu energiju za svoj pogon.

Kako bi se održavala zadovoljavajuća temperatura prostorija uz što manju potršnju energije, u bliskoj budućnosti treba planirati zamjenu dotrajalih prozora i postavljanje termičke izolacije fasade i krova.