Srpskih ratnika 24 / 71420 Pale   +387 57 200 410 / 931-012    +387 57 200 411     This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    YouTube Channel 

 

Nakon nešto više od 6 mjeseci od kako je postavljen kamen temeljac, Generalni izvođač radova preduzeće “Jokić Invest” Zvornik, zajedno sa svojim kooperantima
“Enikon-Mont“ Zvornik, “Steeltec” Ruma, “Loznicaelektro” i “Grijanjeinvest” Pale, izvodi završne građevinske radove na izgradnji fabrike “Zeochem” u Zvorniku.

Trenutno je u toku montaža krovnih i zidnih panela, kao i radovi na mašinskim i elektroinstalacijama. Očekuje se da će se u drugoj polovini oktobra stvoriti uslovi za tehnički prijem objekta i unos tehnološke opreme kako bi se, zatim, počelo sa pripremama za pokretanje proizvodnog procesa. Sada je već sasvim izvjesno da će fabrika započeti sa probnim radom do kraja 2017. godine, kako je i bilo planirano.

Foto 1: Radovi na izgradnji proizvodnog kompleksa “Zeochem” Zvornik

U novoigrađenoj fabrici “Zeochem”, koja je kćerka firma kompanije “CPH Chemie + Papier Holding AG” će se proizvoditi molekularna sita u prahu, specijalni zeoliti i silikatni hromatografski gelovi koji se koriste u hemijskoj i farmaceutskoj industriji, a biće zaposleno oko 40 radnika.

Projektnu dokumentaciju fabrike je uradilo preduzeće “Siluete” Bijeljina, koje vrši i nadzor nad izvođenjem radova.